Activiteit

Praktisch idealisme met een kunstenaarsmindset

zaterdag 2 december 2023 , 10:30 - 17:00 uur
Illustration

Omarm je idealen en maak tastbare stappen naar een goede wereld.

Hoe wil jij terugkijken op jouw rol in deze tijd van veranderingen? Waar kun jij voor zorgen? Hoe breng je dat wat je het beste kunt naar de plek waar het het hardste nodig is? Kies je in deze tijden van chaos en verandering ervoor om je te laten meevoeren met de dagelijkse portie opwinding in het nieuws en sta je als toeschouwer langs de zijlijn als de ene crisis de andere opvolgt? Of vind je een rol van betekenis om te spelen? 

Als onderdeel van het Ontwikkeltraject Praktisch Idealisme dat in september in vier steden van start ging, komen we op 2 december in Amsterdam samen om plannen en ideeën te delen. De deelnemers van het lange traject hebben al twee bijeenkomsten gehad waarin ze met elkaar (per stad) hebben gebrainstormd. Die ideeën worden nu met elkaar en een grotere groep mensen gedeeld om met nieuwe input en verbindingen verder te werken.

Open voor iedereen

Ook andere praktisch idealisten zijn welkom op 2 december. Als je je eigen ideeën verder wil uitwerken, ze in een groter geheel wil plaatsen, en/of geïnspireerd worden door wat al gebeurt, is deze bijeenkomst een mooie start. 

Programma

In de ochtend beginnen we gezamenlijk maar splitsen we al snel op in twee groepen. De deelnemers van het langere traject gaan met elkaar op zoek naar de overlap tussen hun projecten, de nieuwe (dag)deelnemers onderzoeken eerst hun eigen pad en plannen. 

Tijdens een potlucklunch waarbij iedereen zelf iets meeneemt om te delen, brengt Merlijn alles samen. Na de lucnh verzamelen we in een open space alle aanwezige kennis en inspiratie, om zoveel mogelijk kruisbestuiving te laten plaatsvinden. 


10.30 -11.00 uur: Binnenkomst met koffie en thee, korte introductie van de de dag.

11.00 - 11.30 uur: Openingsactiviteit o.l.v. Nina Boas

11.30 - 13.00 uur: Samen aan de slag: in twee groepen onderzoeken we welke hulpvragen er zijn en welke verbindingen mogelijk zijn. 

13.00 - 14.00 uur: POTLUCK LUNCH (Wij zorgen voor een soepje, neem iets mee om te delen met een ander)

14.00 - 15.30 uur: Open Space

15.30 - 16.00 uur: Ophalen Open Space & creatieve afsluiting

16.00 - 17.00 uur: Borrel

 

Details

Wat: Inspiratiedag Praktisch Idealisme
Wanneer: Zaterdag 2 december van 10.30 -17:30 uur
Waar: De Turnzolder in het gebouw van Limmikhof: Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
Kosten: €25,-
Aanmelden: via deze link.

Heb je vragen over deze Turn Day? Mail dan naar miriam@turnclub.org

Deel dit:
Geplaatst door
In samenwerking met
Bekijk Praktisch idealisme met een kunstenaarsmindset ook in