headerbeeld

 

goed nieuws: je bent het al

Want je bent hier ;) Vind jij iets of iemand leuk? Inspirerend? Belangrijk? Dan kun je daar meer plek voor maken. Iedereen heeft het in zich om dit te kunnen doen. Hoe bewuster je bent van dit talent, hoe gerichter je het in kunt zetten. Ook om de wereld een beetje mooier en steviger te maken. Of heel veel. Te beginnen met de wereld om je heen.

 

meer plek? meer impact!

Op deze plek zetten we een aantal manieren op een rij die je helpen meer plek te maken voor wat jij kunt bijdragen aan een samenleving waarin we het goed hebben met elkaar. 

1. De check-in
Stel jezelf de vraag: waar wil ik meer plek voor maken? Verras jezelf met het antwoord. Probeer het ook eens als team, groep of organisatie: waar willen wij meer plek voor maken? Dit levert niet alleen mooie, waardevolle gesprekken op. Je checkt op deze manier ook in met je eigenlijke intenties en met die van elkaar. Dat is het begin van gerichte positieve impact.  
               

2. De match
Je bent vast niet de enige en samen kom je verder. Vind mensen en partijen die plek willen maken voor iets vergelijkbaars. Deze site helpt je erbij op de volgende manieren:

- zoek op kernwoorden, bekijk de kalender en check de profielen van andere plekmakers incl. organisaties


- maak of scherp je profiel aan, voor jezelf en/of voor je organisatie, en word goed vindbaar 


- bezoek een evenement rondom wat jij graag bij wil dragen of voeg zelf iets toe aan de kalender


- check de lopende projecten (op termijn), meld je aan waar dat kan en/of start je eigen project 

Op termijn volgen meer mogelijkheden, we zijn nog maar net begonnen. Maar er is genoeg te doen en te starten! 

Ook kun je je aanmelden voor onze plekmakers WhatsApp groep, je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn en Instagram. Je bent er vroeg bij! Nodig vooral ook anderen uit en laat deze beweging mooi groeien! 

3. De impact

"Alles wat je aandacht geeft groeit". Dus maak jij meer plek voor wat jij graag wilt bijdragen, dan vergroot je hiermee je impact of in ieder geval je kans om echt iets positiefs bij te dragen.

Maar natuurlijk kan het zijn dat je meer zoekt om duurzaam door te kunnen pakken. Op termijn komt hier op de site een vraag en aanbod gedeelte. Ook zullen we voorbeelden en diverse methodieken deelbaar gaan maken.

Tot die tijd kun je je vragen stellen in onze WhatsApp groep en je inschrijven voor de nieuewsbrief. Heb je zelf sterke voorbeelden waar anderen van kunnen leren? Deel ze vooral in de WhatsApp groep of hier met het team

4. De beweging

Waar we samen als plekmakers beweging meer 'plek' voor willen maken, is voor de mensen, middelen en mogelijkheden die ervoor zorgen dat we het goed hebben met elkaar. Nu en straks, hier en elders. 

Wat we nog te vaak zien, is dat deze elkaar te weinig weten te vinden, op waade weten te schatten en zich langs elkaar of soms zelfs tegen elkaar in bewegen. Zonde van al dat liefdewerk. 

Stel je eens voor, dat liefdewerk voldoende en vooral een gezonde, constructieve plek heeft in onze samenleving! Wij geloven dat we van Nederland de warmste plek kunnen maken voor iedereen die het verschil wil maken. Daar doen we het voor. Doe je mee? Je bent altijd welkom!