Activiteit

Gen Zessie Assen

dinsdag 21 november 2023 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

De Gen Zessies zijn de opmars om lokaal eigendom in handen te geven van de toekomst door het oprichten van de eerste energiecoöperatie van, voor en door kinderen en jongeren. Niet alleen meepraten, maar ook daadwerkelijk besluiten nemen over projecten en opbrengsten: in coöperatie GOED Gen Z gebeurt dat volledig door mensen geboren vanaf 2000! 

Om coöperatie GOED Gen Z op te richten en zoveel mogelijk kinderen en jongeren te betrekken, organiseren we Gen Zessies. De eerste is op 21 november 2023 – bewust de dag voor de verkiezingen. We brengen de toekomst bij elkaar om te leren over de energietransitie, en zo in hun coöperatie projecten te ontwikkelen waarmee zij verschil maken voor datgene dat zij belangrijk vinden. 

Samen met Darel Education bieden we jongeren een masterclass Energietransitie aan waarmee alle kennis die nodig is om een visie op een eerlijke energietransitie mogelijk te maken. Met deze kennis ontstaat er ruimte voor verbinding op duurzame thema’s, discussie over oplossingsrichtingen en gezamenlijk perspectief op de gewenste toekomst.

Kosten
Gratis
Leeftijd
Tot/met 22 jaar
omschrijving doelgroep 
Generatie Zero Emission. Iedereen geboren vanaf 1/1/2000
Deel dit: