Activiteit

Opening tentoonstelling Nederland op de tekentafel: 100 jaar toekomstideeën

vrijdag 8 december 2023 , 16:00 - 21:00 uur
Illustration

Opening tentoonstelling Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën

Nieuwe Instituut en het College van Rijksadviseurs nodigen je van harte uit voor de opening van Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën. Zowel nieuwe ontwerpvoorstellen als talloze voorbeelden uit de architectuurcollectie van het Nieuwe Instituut bieden de broodnodige inspiratie voor een nieuwe visie op de inrichting van Nederland. Ga mee met een van de speedtours door de tentoonstelling, of neem een kijkje achter de schermen in de schatkamers van de Rijkscollectie.

Deze avond wordt ook 100 jaar Mythe Maison d’Artiste geopend, over de (re)constructie van het kunstenaarshuis Maison d'Artiste, een baanbrekend ontwerp uit 1923 van kunstenaar Theo van Doesburg en architect Cornelis van Eesteren. In de buitenruimte van het Nieuwe Instituut is een prototype van 4 bij 4 meter te zien, zodat je de ruimtelijkheid en het overweldigende kleurgebruik zelf kunt ervaren.

En nog een feestelijke primeur: Nieuwe Instituut en Volume Magazine gaan een langdurige samenwerking aan, en ook dat wordt gevierd deze avond!
 
Programma
16.00 uur: Deuren open
16.30 – 17.00 uur: Opening 100 jaar Mythe Maison d’Artiste
17.30 – 17.45 uur: Officieel openingsmoment met Aric Chen (directeur Nieuwe Instituut) en Rijksbouwmeester Francesco Veenstra
18:30 – 19:00 uur: Lancering van de samenwerking Volume x Nieuwe Instituut
21.00 uur: Einde
Elk half uur zijn er speedtours door de tentoonstelling Nederland op de Tekentafel en in de depots van de Rijkscollectie. Muziek is van DJ Emma Champagne Queen.

https://nieuweinstituut.nl/events/opening-nederland-tekentafel

 

 

Locatie
Nieuwe Instituut
Deel dit: