Activiteit

Creatieve sessie 'nature based solutions' door de ogen van biobouwers

dinsdag 7 mei 2024 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Wie wil er op 7 mei met ons meedenken vanuit de ontwerpvraag: ‘Hoe maak je het verhaal van ‘nature based solutions’  tastbaar en toegankelijk voor een breed publiek d.m.v. een publieke interventie?'


Randi de Vries van Studio TIJ onderzoekt de komende periode in samenwerking met Wereld Natuur Fonds wat er voor nodig is om een reizende publieksinterventie te ontwikkelen die dient als gespreksstarter en ontmoetingsplek om met een breed publiek te praten en uit te wisselen over natuurlijke oplossingen in het Nederlandse landschap (nature based solutions, NBS). WWF wil naast het meer verankeren van 'NBS' in nederlands beleid ook werken aan meer collectieve bewustwording bij inwoners over de kansen maar ook belangen van natuurlijke oplossingen. Studio TIJ wil meer mensen verbinden met de rest van de natuur door middel van betekenisvolle ontmoetingen; de weg van wíllen in plaats van moeten. We concretiseren het onderzoek nu naar een drietal creatieve sessies waarbij we willen samenwerken met andere denkers en creatieven. Tijdens de sessies gaan we gezamenlijk het ontwerpkader definiëren voor de reizende publieksinterventie die dan vervolgens in het najaar & de winter ontworpen zal worden en idealiter in de loop van 2025 kan gaan reizen door NL. </span>

We zoeken bewoners met verschillende achtergronden die het leuk en interessant vinden om een dagdeel met ons mee te denken! We zijn specifiek op zoek naar mensen die kritisch kunnen meedenken over vragen als: hoe zorg je dat de publieksinterventie laagdrempelig en toegankelijk is voor een brede doelgroep? Wat is er nodig om de aandacht van mensen te genereren? Je hoeft verder geen voorkennis te hebben over 'nature based solutions' of andere terminologie, het gaat om een reflectie vanuit jou als persoon zijnde.

De sessie vindt ofwel van 10-14 u plaats of van 12-16 u afhankelijk van de beschikbaarheid van de aangemelde deelnemers. De locatie wordt nog bekend gemaakt maar het wordt sowieso een plek waar we ook buiten met elkaar aan de slag gaan. Er is een onkostenvergoeding beschikbaar. 

Heb je interesse en wil je meer weten of jezelf aanmelden? Mail dan naar randi@studiotij.nl

Locatie
De locatie wordt mogelijk de Zandmotor in Den Haag, maar het kan ook nog een andere plek worden. Zodra de locatie bekend is wordt dat hier bekend gemaakt.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Er is een onkostenvergoeding beschikbaar
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
We gaan voor een zo gemixt mogelijke groep per sessie, dit omdat de publieksinterventie uiteindelijk ook voor een breed publiek is waardoor we vertegenwoordiging zoeken vanuit alle hoeken en bochten van de samenleving.
Deel dit: