Activiteit

Natuurfilosofische wandeling met Matthijs Schouten

zondag 2 juni 2024 , 10:30 - 14:00 uur
Illustration

Op zondag 2 juni organiseert DIJK een Natuurfilosofische wandeling startend bij het dijkmagazijn in Wieringerwerf. Inloop vanaf 10.30 uur (met koffie en koek). De wandeling start om 11.00 uur en duurt tot ca. 13.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om het dijkmagazijn te bekijken en wat te eten. 

Voor deze eerste wandeling in een nieuwe reeks hebben we ecoloog en natuurfilosoof Matthijs Schouten uitgenodigd. Hij zal ons meenemen op een dijkwandeling en onderweg vertellen over zijn visie op de relatie mens-natuur en in gesprek gaan met de groep over dit thema. 

Over Matthijs Shouten
Matthijs Schouten (1952) studeerde biologie, Keltische taal- en letterkunde, vergelijkende godsdienstwetenschappen en oosterse filosofie. Na zijn studie werkte hij geruime tijd in Ierland; hij verrichtte daar onderzoek aan hoogvenen en voerde er tevens een campagne ter bescherming van veengebieden. Hij was van 1992 tot heel recent verbonden aan Staatsbosbeheer. Bovendien is hij bijzonder hoogleraar in Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland) en emeritus hoogleraar in de Ecologie en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit. Sinds zijn studietijd heeft hij zich verdiept in de rol die natuur speelt in het menselijk denken en hij publiceerde hierover onder meer de boeken Spiegel van de natuur; het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief en Het andere en het eigene; onze relatie met natuur en landschap.

Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 15,00 per persoon (inclusief koffie, thee en koek). 
Aanmelden kan via: info@dijk.nl. Het aantal plekken is beperkt. Bij teveel aanmeldingen zullen wij een reservelijst hanteren.

Op de hoogte blijven
Blijf op de hoogte van onze serie wandelingen en en andere activiteiten via info@dijk.nl.

Locatie
Dijkmagazijn Wieringerwerf, nabij Noorderdijkweg 24, 1771 MJ, Wieringerwerf
Kosten toelichting
€ 15
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
Bekijk Natuurfilosofische wandeling met Matthijs Schouten ook in