Activiteit

Kan de kunstenaarsmindset de wereld redden?

zondag 26 mei 2024 , 15:00 - 16:15 uur
Illustration

Ga in gesprek met componist, theatermaker en schrijver van het boek "Het is aan ons", Merlijn Twaalfhoven.

In deze editie van Groote Museum vraagt gaan we samen met Merlijn de kunstenaarsmindset in onszelf aanwakkeren en antwoord geven op de vraag 'Kan de kunstenaarsmindset de wereld redden?'

De mens is een creatief wezen. Schoonheid, verbeeldingskracht en spel maken ons tot wie we zijn. Waarom besteden we het maken van kunst dan enkel uit aan professionals? 

We leven in tijden van grote veranderingen en onzekerheid. Het is belangrijk dat we ons gaan bekwamen tot praktisch idealisme om grote en kleine wereldproblemen aan te pakken. Merlijn Twaalfhoven spoort ons aan de creatieve, speelse en onderzoekende houding die hij ‘de kunstenaarsmindset’ noemt, wakker te schudden.

Merlijn Twaalfhoven is componist en theatermaker. Hij reisde jarenlang door conflictgebieden en maakte muziek met mensen in vluchtelingenkampen. Voor zijn project 'Long Distance Call'  maakte hij een muziekstuk bij de VN-Bufferzone op het eiland Cyprus. Aan weerszijde van de grensbarriere waren kinderen, studenten, musici en zangers onderdeel van één muziekstuk wat de verbintenis tot stand bracht tussen de Turks- en Grieks- Cyprioten.

Wanneer zondag 26 mei
Hoe laat 15.00 - 16.15 uur
Waar ARTIS-Groote Museum (Oostzaal)
Prijs Gratis voor museumbezoekers
Voertaal Nederlands

Locatie
Groote Museum, Artisplein, Plantage Middenlaan 41, 1018 CZ Amsterdam
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
gratis voor museumbezoekers
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Bekijk Kan de kunstenaarsmindset de wereld redden? ook in