Organisatie

DaaromDuurzaamDiemen

Een duurzamer Diemen voor iedereen
We hebben maar één planeet en we hebben maar één Diemen. Een plek waar we gezond kunnen opgroeien en leven, nu en in de toekomst. En juist om die toekomst is het ons te doen. We verbruiken meer dan de aarde aankan en de gevolgen daarvan ervaren we dagelijks. De lucht vervuilt, we hebben meer afval, we verplaatsen ons over de hele wereld, het klimaat verandert.


De opgaven om dit te veranderen zijn groot en liggen voor een deel buiten onze invloedssfeer als gewone burgers. Zo is in 2018 DaaromDuurzaamDiemen geboren. Als samenwerking tussen bedrijven, organisaties, burgers en gemeente. Er is een actieplan Duurzaam Diemen 2030 opgesteld en zes werkgroepen en een stuurgroep gingen aan de slag. 


Tijd voor de volgende stap
De duurzaamheidsopgaven waarvoor we als gemeenschap staan, kunnen we alleen succesvol aanpakken als we dat met zoveel mogelijk organisaties en mensen samen doen. Daarom Duurzaam Diemen is een onafhankelijke stichting en kan iedereen benaderen en door iedereen benaderd worden die aan deze opgaven wil meewerken. We bereiken al een aantal organisaties en actieve groepen, maar om onze doelen te bereiken moet er meer gebeuren. We willen meer Diemenaren die actief meewerken om in 2030 de doelen uit het actieplan Duurzaam Diemen te bereiken.


 

Deel dit: