Organisatie

Bureau Burgerberaad

Wie is Bureau Burgerberaad

Bureau Burgerberaad is het expertisecentrum voor burgerberaden met impact. Zij zijn een onafhankelijke non-profitorganisatie die streeft naar een toekomstbestendige en inclusieve democratie, waarin politiek en inwoners samenwerken.
Het team bestaat uit deskundigen op het gebied van democratische vernieuwing, participatie, strategie, procesontwerp en gespreksbegeleiding.


Wat een burgerberaad is
Aan een burgerberaad nemen ongeveer 100 tot 150 inwoners deel. Zij kunnen zichzelf niet opgeven, maar worden ingeloot: zo ontstaat een goede afspiegeling van de samenleving. Via dialoog met elkaar en met deskundigen komen deelnemers tot aanbevelingen, die in principe politieke opvolging krijgen. Wereldwijd zorgen burgerberaden voor gedragen oplossingen en minder polarisatie.


Wat ze doen
Bureau Burgerberaad deelt kennis en kunde over het ontwerpen, uitvoeren en opvolgen van burgerberaden. Via het Democratisch Lab delen ze de nieuwste lessen uit de (inter-)nationale en lokale praktijk. Hiermee trainen zij professionals voor belangrijke rollen in het burgerberaad, en geven advies aan overheden die met een burgerberaad aan de slag willen.

Illustration
 
Deel dit: