Organisatie

De FIXbrigade

De FIXbrigade komt bij (kwetsbare) bewoners thuis en biedt informatie over energiebesparing, maar voert ook een rijk scala aan energiebesparende maatregelen uit. Ze maken de woning compleet tochtvrij, kierdichting van voor- tot achterdeur en optimaliseren het CV-verbruik door waterzijdig in te regelen.


Voor mensen met een laag inkomen zijn materialen en uitvoer geheel gratis. Door onze samenwerking met lokale initiatieven komt de FIXbrigade wél achter die voordeur bij de doelgroep die veelal sceptisch staat tegenover de overheid en woningcorporaties.


Onze fixteams bestaan uit diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, MBO-stagiaires, statushouders, herintreders en vrijwilligers.


Door de praktische benadering en hands on aanpak krijgen de fixers zelfvertrouwen in het eigen kunnen en kunnen zo doorstromen op de arbeidsmarkt. (Met name in de techniek/energietransitie)


Veel mensen weten vaak niet hoe duurzame oplossingen te gebruiken of installeren. Daarom gaan de ervaren FIXers maar al te graag langs bij woningen die nog wel wat energiebesparing kunnen gebruiken.


Wat het kost? Wat levert het op! De FIXbrigade gelooft namelijk dat iedereen recht heeft op een duurzaam en goed geïsoleerd huis, zodat de energierekening omlaag gaat.


Huizen verduurzamen en energierekeningen omlaag brengen doen ze natuurlijk niet alleen. Zij werken samen met lokale organisaties en gemeenten door heel Nederland. Zo kan de FIXbrigade precies helpen waar het nodig is. Want niemand zou zich zorgen moeten maken om een warm huis in de winter.

Deel dit:
Voor deze organisatie is nog geen contactpersoon bekend. Ben jij de contactpersoon voor deze organisatie, stuur dan een berichtje aan het plekmakers_ team