Organisatie

LiberTerra

Op dit cruciale moment in de menselijke geschiedenis, terwijl we geconfronteerd worden met een transitie door de veelvoud aan in elkaar grijpende crisissen en zaken die niet meer werken, zet LiberTerra zich in voor een vrije aarde. We erkennen de urgentie van onze tijd en de behoefte aan gedurfde, transformerende actie voor de toekomst van onze planeet en welzijn voor haar bewoners. 


De wereld staat op een kruispunt. Het is onze verantwoordelijkheid om de ecosystemen van onze planeet in balans te brengen en te laten leven en een visie van een duurzame, bloeiende wereld te verwezenlijken. Hierbij hanteren we de principes van ecosystem based governance*, door een holistisch perspectief te dragen, met het ecosysteem als basis. Het doel is om de gezondheid en veerkracht van ecosystemen te behouden door activiteiten af te stemmen op deze onderlinge, wederzijdse afhankelijkheden en interacties, vanuit de realisatie dat alles met elkaar verbonden is en systemisch invloed heeft op elkaar. 


LiberTerra gelooft in hoe de uitdaging van de een, de oplossing van de ander kan zijn. We kijken gericht naar hoe collectieve maatschappelijke vraagstukken zoals boeren zonder opvolging en de woningnood gecombineerd kunnen worden met de transitie naar meer natuurinclusieve en klimaatadaptieve bouw en een regeneratieve landbouw, in een concept voor wonen-werken-leren. 

Deel dit:
Contactpersonen van LiberTerra