Activiteit

Transitie Treffen 13 maart/17 juni/8 oktober

Tweewekelijks: Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag , 20:00 uur
Illustration

Transitiebeweging blijft relevant
Ook uit de recente enquête over de Transitiebeweging blijkt duidelijk dat alle respondenten de Transition Towns juist nu relevant vinden. Het is heel hard nodig dat er lokaal verbinding wordt gelegd in een tijd van polarisatie, een jaar vol weer records en veel internationale conflicten en oorlogen. Lokale veerkracht (resilience) is een belangrijk principe om de eigen omgeving leefbaar de houden. Bestaanszekerheid is een thema dat je daar ook goed aan kunt koppelen.

En er gebeurt al veel in Nederland. Dat is positief. Een lokaal Transitie initiatief is heel goed in staat om verschillende losse initiatieven te verbinden – een Voedsel initiatief verbinden aan autodelers of een Repair Café koppelen aan een Recycle SamenWerkplaats. Juist in die verbinding kunnen lokale initiatieven groeien en bloeien, ook letterlijk. Maar hoe kun je in jouw wijk, buurt of dorp aan de slag? Daar TransitieNederland je graag bij ondersteunen, om te leren van elkaar. 

Kennismaken met de transitiebeweging?

In 2024  vinden drie online Transitie Treffen’s plaats. Met interessante sprekers en wisselende onderwerpen. De volgende data kun je alvast reserveren in je agenda – telkens in de avond: 

  • woensdag 13 maart: Wat is de Transitie beweging en hoe werk je lokaal aan bewegingsopbouw?
  • maandag 17 juni: Regeneratieve landbouw in jouw buurt en lokale initiatieven tegen ecocide.
  • dinsdag 8 oktober: Samenwerken – kom met jouw onderwerp waar je samenwerkpartners voor zoekt – pitch & openspace

Blijf op de hoogte door je gelijk in te schrijven op de nieuwsbrief van Transitie Nederland en maak je eigen buurt weer duurzaam en veerkrachtig!

Voor meer info houd https://transitiontowns.nl/zet-deze-tt-treffen-vast-in-je-agenda/ in de gaten!

Locatie
Online
start / einde
Gestart op wo 13 maart 2024. Eindigt di 8 oktober 2024
Deel dit:
Aanbieder
Toekomstige data voor deze activiteit
maandag 17 jun 2024
dinsdag 8 okt 2024