Project
Lopend

Dorpsplein Westerkwartier

Geplaatst op 9 oktober 2023, 16:24 uur
Illustration

Regionale digitale markt (www.dorpsplein-westerkwartier.nl) dat vraag en aanbod van verantwoord geproduceerd en verwerkt voedsel in de gemeente Westerkwartier opnieuw of verbeterd gaat verbinden. In co-creatie met overheid, maatschappelijke instellingen, burgercollectieven en ondernemers.

Toelichting

Hoe meer verantwoord producerende boeren, bij voorkeur biologisch en regeneratief werkende boeren, en verwerkende middenstanders mee doen hoe beter.

In co-creatie lokale hulpring(en) organiseren rondom boeren en middenstand voor (digitale) marketingcommunicatie, haal- en brengservice en verwerking van reststromen.

Gewenst resultaat 
Terugkeer en langer circuleren van geld in de lokale en regionale economie van de gemeente Westerkwartier door vraag en aanbod beter te verbinden door middel van online bestel- en betaalgemak, haal- en brengservice en lokale en regionale beleving. Hoe meer verantwoord geproduceerd voedsel uit de eigen streek wordt geconsumeerd hoe meer economische, maatschappelijke en duurzame baten worden gerealiseerd.
Deel dit: